Іран остерігається повернення Трампа у Білий дім і прагне підірвати його виборчу кампанію

Джерело: The Washington Post

У розвідці США повідомили, що Іран працює над тим, аби Дональд Трамп не виграв вибори президента Сполучених Штатів у листопаді. У Тегерані побоюються, що його повернення у Білий дім ще більше погіршить і так непрості відносини між країнами.

На брифінгу для журналістів, організованому Управлінням директора національної розвідки (ODNI), ФБР і міністерством внутрішньої безпеки, офіційні особи натякнули на те, що Тегеран виступає проти Трампа, хоча й не сказали про це прямо

Один з високопосадовців ODNI сказав, що, ймовірно, Іран дотримується тієї ж позиції, що у 2020 році – уникнути результату виборів, які погіршать відносини з США.

Попри це посадовці наголосили, що поки не було виявлено жодного іноземного злому, втручання чи підробки виборчих машин і вебсайтів, хоча офіційні особи помітили спроби “просканувати” такі мережі.

Іран покладається на величезну мережу онлайн-акаунтів і пропагандистів для поширення дезінформації, і, зокрема, був активним і загострював напруженість з Ізраїлем через конфлікт у Газі, сказав посадовець.

З огляду на нещодавнє рішення Байдена вийти з перегонів, “ще рано” оцінювати, чи буде Іран активно прагнути просувати можливого опонента Трампа, сказав посадовець. У 2020 році Тегеран намагався підірвати перспективи переобрання Трампа, але, здавалося, не активно просував його конкурентів, дійшло висновку розвідувального співтовариства в оцінці після виборів.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.