Після візиту Орбана до РФ: Угорщина спростила в’їзд до країни росіянам та білорусам

Джерело: DW з посиланням на RND

Угорщина “без зайвого шуму” спростила в’їзд до країни громадянам Росії та Білорусі після того, як лідер угорського уряду Віктор Орбан здійснив візит до Москви.

За даними видання, після приїзду з РФ Орбан додав росіян та білорусів до програми так званої “національної карти”, яку видають тим, хто бажає працювати в Угорщині два роки з можливістю продовження терміну.

Водночас ніякої спеціальної перевірки осіб, які отримують “національну карту”, не проводять, що викликало занепокоєння у країнах, які межують з Угорщиною.

Уряд Угорщини раніше заявляв, що у межах цієї програми до країни можуть переїхати близько 65 000 іноземців з родинами.

Депутат Європарламенту Сергій Лагодинський у коментарі RND сказав, що дозвіл на в’їзд без перевірки до країни ЄС – це помилка, насамперед на тлі того, як Кремль всіма способами намагається ослабити Європу.

При цьому Лагодинський також вважає неправильним “ставити тавро на всіх росіян”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.