На півдні український прикордонник знищив два російські FPV-дрони (Фото)

Зображення: Державна прикордонна служба України

Джерело: Державна прикордонна служба України.

На південному напрямку український прикордонник на псевдо “Музикант” знищив два ворожі FPV-дрони. Одразу три FPV-дрони атакували одну з позицій прикордонників на півдні України.

Зграю ворожих “пташок” почув на підльоті український захисник на псевдо “Музикант”, який ліквідував два ворожі безпілотники.

З третього пострілу “Музикант” влучив у перший коптер, знищивши його у повітрі. Згодом другий безпілотник-камікадзе був ліквідований у повітрі.

Натомість третій дрон вибухнув сам на підльоті й, на щастя, теж не встиг завдати шкоди нашим воїнам.

Зображення: Державна прикордонна служба України

У Держприкордонслужбі зазначили, що напередодні на цій ділянці “Музикант” приземлив квадрокоптер, обладнаний навісною системою скиду ВОГ-17. При цьому прикордонник відстрелив лише лопать одного з гвинтів, від чого ворожий “Мавік” плавно приземлився майже неушкодженим.

Відтак після незначного технічного обслуговування він буде працювати на боці добра – ЗСУ.

Зображення: Державна прикордонна служба України

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.

Україна представить свій “план перемоги” на черговій зустріч із лідерами країн Контактної групи з питань оборони України (Рамштайн) в Німеччині 12 жовтня, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.