Племінник Трампа назвав дядька «атомно божевільним» і заявив, що голосуватиме за Гарріс

Джерело: ABC News

Племінник кандидата в президенти Дональда Трампа Фред Трамп назвав свого дядька “атомно божевільним”, зазначивши, що голосуватиме за претендентку від демократів Камалу Гарріс.

“У кожній родині є божевільний дядько. Мій дядько Дональд – атомно божевільний”, – сказав він, презентуючи свою нову книжку “Усе в родині: Трамп і як ми до цього дійшли”.

На прохання пояснити, що він має на увазі, Фред Трамп зазначив: “Він робить речі, від яких я здригаюся й кажу: невже це той самий хлопець, якого я знав? Що змусило його змінитися? Що змусило його стати таким? Але при всьому цьому, у мене з ним завжди були хороші взаємини”.

Як зазначається, Фред Трамп, син покійного старшого брата експрезидента Фреда Трампа, який помер у 1981 році у віці 42 років, розповів, що написав книжку, зокрема, для того, щоб захистити людей з важкими порушеннями розвитку, таких як його дорослий син Вільям.

За його словами, розповідь про родину Трампа не є політичним замовленням, а радше “повною правдою” про його дядька.

У книжці докладно описано, як Трамп вдавався до расистських висловлювань.

“Мені було близько десяти років, і я був у будинку моїх бабусі й дідуся, як і багато інших. І Дональд – я чув, як він кричав. Я спустився до під’їзної доріжки будинку. Там стояв його білий кабріолет El Dorado з двома порізами. І він двічі вжив слово на літеру “н” (ідеться про образливе йменування темношкірих, – ред.), кажучи, хто, на його думку, зробив це”, – зауважив він.

Племінник вважає, що Трамп насправді не є расистом, а “використовує людей, незалежно від того, темношкірі вони чи ні”.

“Він використовує їх як реквізит. І коли він отримає від них те, що йому потрібно – голоси виборців, – він відсуне їх”, – пояснив він.

Також Трамп, уже бувши президентом, жорстоко висловлювався про людей з інвалідністю, зазначив його племінник.

“Ці люди, це все витрати. Вони повинні просто померти”, – процитував Фред Трамп свого дядька.

Він додав, що планує віддати свій голос на президентських виборах за Гарріс.

У команді Трампа відкинули будь-які звинувачення на адресу кандидата від республіканців, назвавши слова племінника брехнею.

  • Кандидат на пост президента США Дональд Трамп висловив сумнів щодо кольору шкіри своєї суперниці, віцепрезидентки Сполучених Штатів Камали Гарріс.

Державний департамент США висловив стурбованість розширенням воєнної співпраці між Північною Кореєю та Росією, повідомив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

16 вересня Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вітає переговори про використання Україною ракет великої дальності для ударів по території Росії, однак, зауважив, що будь-яке рішення з цього питання повинні приймати окремі союзники.

Обороняючи Україну на фронті загинув 59-річний офіцер Сил спеціальних операцій, старший лейтенант ЗСУ, партієць “Євросолідарності” Андрій Гринюк. 

Окрім регулярних обстрілів та загострення ситуації на лінії фронту, в Україні нині вирує економічна війна. Росія продовжує вивозити крадене зерно з окупованих територій, поповнюючи власну казну.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 16 вересня. Загалом, від початку цієї доби відбулося 153 бойових зіткнення.