Трамп погодився на інтерв’ю із ФБР у межах розслідування замаху на нього

Джерело: АР

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп погодився на інтерв’ю із ФБР у межах розслідування замаху на нього, який стався під час передвиборчого мітингу в Пенсільванії.

За словами спеціального агента Кевіна Роджека, відповідального за роботу відділення ФБР у Піттсбурзі (штат Пенсільванія), це інтерв’ю є частиною стандартного протоколу ФБР щодо спілкування з жертвами федеральних злочинів під час розслідування.

Раніше ФБР заявило, що під час інциденту 13 липня у Пенсільванії у Трампа влучила куля або її осколок.

“Ми хочемо дізнатися його точку зору на те, що він бачив. Це стандартне інтерв’ю з потерпілим, яке ми проводили б з будь-якою іншою жертвою злочину за будь-яких інших обставин”, – пояснив Роджек.

Він додав, що після близько 450 інтерв’ю ФБР склало портрет стрільця, Томаса Метью Крукса, як 20-річного “високоінтелектуального”, але відлюдькуватого хлопця, основним соціальним колом якого була сім’я.

При цьому ФБР не виявило мотивів, чому він обрав мішенню Трампа, але слідчі вважають, що стрілянину було ретельно сплановано.

Зокрема підготовка включала придбання хімічних речовин, які, на думку слідства, були використані для створення вибухових пристроїв, знайдених у машині Крукса і в його будинку. Також нападник використав безпілотник приблизно за 180 метрів від місця проведення мітингу за кілька годин до події.

Водночас за словами Роджека, Крукс шукав в інтернеті інформацію про масові розстріли, саморобні вибухові пристрої, електростанції та замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, скоєний у травні. Також нападник шукав у мережі інформацію про те, як був убитий президент США Джон Кеннеді в 1963 році.

Роджек відзначив “надзвичайну співпрацю” батьків Крукса зі слідством. Батьки заявили, що не знали про плани Крукса, і слідчі не мають підстав сумніватися в цьому, – додали у ФБР.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.