У Великій Британії на аукціоні продали колекцію рідкісних карток Pokеmon за понад £55 тис

Джерело: ВВС

У Великій Британії велику колекцію рідкісних карток Pokémon продали на аукціоні за понад 55 000 фунтів стерлінгів, що вдвічі перевищило очікування.

Колекція, яка належала ентузіасту із графства Ноттінгемшир, датується кінцем 1990-х – початком 2000-х років.

Аукціоніст Річард Вінтертон оцінив вартість карток приблизно у 25 тисяч фунтів стерлінгів перед аукціоном. Він розповів, що лотами цікавилися з усього світу, включаючи Японію, Китай і США.

Фото: ВВС

Як зазначається, зібрані 2 407 карток включали 10 повних наборів, із кожною карткою з набору, і п’ять головних наборів, які включали усі варіанти кожної картки. Інший лот містив 16 великих (рекламних) версій карток під назвою Pokémon Box Toppers.

Картки пішли з молодка в аукціонному центрі Lichfield у графстві Стаффордшир. Загальна сума від їх продажу становить 55 270 фунтів стерлінгів.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.

Міністерка з питань міграції та надання притулку Нідерландів Марьолейн Фабер заявила, що уряд у Гаазі хоче оголосити надзвичайний стан, щоб призупинити дію деяких частин закону про надання притулку.