Італійська боксерка програла через відмову від бою з інтерсекс-боксеркою на Олімпіаді

Джерело: Чемпіон

Боксерка збірної Італії Анджела Каріні знялася з бою проти алжирки Імане Хеліф на Олімпіаді-2024 у Парижі. Після того як Хеліф завдала удару Каріні в обличчя, італійка відмовилася продовжувати поєдинок.

Імане Хеліф була дискваліфікована з чемпіонату світу 2023 року через високий рівень тестостерону. Проте, олімпійський комітет не став спиратись на попередні тести. Хеліф заново пройшла перевірку на тестостерон і змогла взяти участь в Олімпіаді.

Після удару від Хеліф, італійка зупинила бій на 46-й секунді, вигукнувши: “Це несправедливо”, і почала плакати на рингу. Рефері визнав переможницею алжирську боксерку.

Каріні зізналася, що після удару їй “було страшенно боляче”.

“Я звикла страждати, але ніколи не отримувала таких ударів, це неможливо продовжувати. Я не можу сказати, що це незаконно. Я вийшла на ринг, щоб битися. Але після першої хвилини мені вже не хотілося. Я почала відчувати сильний біль у носі. Я не здавалася, але удар був занадто болючим, і я сказала, що з мене досить. Я йду з високо піднятою головою”, — підсумувала італійська боксерка.

Імане Хеліф не є трансгендерною особою, але має розлад статевого розвитку (DSD), через який деякі жінки мають XY-хромосоми та рівень тестостерону як у чоловіків.

В Алжирі трансгендерна ідентичність заборонена, зміна статі чи статі в документах, що посвідчують особу, заборонена, як і терапія для зміни статі.

У 2024 році Міжнародна боксерська асоціація (IBA) заявила, що Хеліф дискваліфікована з Жіночого чемпіонату з боксу “з медичних причин”. Пізніше президент IBA Умар Кремльов підтвердив, що причиною дискваліфікації був високий рівень тестостерону.

  • Представниця Єгипту, фехтувальниця Нада Хафез повідомила, що змагалася на літніх Олімпійських іграх-2024 у Франції на сьомому місяці вагітності.
  • Українська тенісистка Даяна Ястремська приїхала на Олімпіаду в Парижі разом зі своїм улюбленцем – папугою. Про це спортсменка розповіла у соцмережах.
  • Олімпійський мовник Eurosport вилучив Боба Балларда зі своєї команди коментаторів Олімпійських ігор у Парижі через сексистську репліку щодо австралійських плавчинь.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.