Втрати росіян за липень становлять 35680 солдатів — Павлюк 

Джерело: Олександр Павлюк/Телеграм

1 серпня Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що за другий місяць літа втрати ворога становили близько 35680 осіб особового складу.

Окрім цього, підрозділами Сил оборони знищено значну кількість озброєння та військової техніки російських військ, а саме 6320 одиниць озброєння та техніки ворога, зокрема:

  • 300 танків
  • 653 бойових броньованих машини
  • 1520 артилерійських систем
  • 21 РСЗВ
  • 33 засоби ППО
  • 2103 одиниці автотехніки
  • 265 одиниць спецтехніки

Окрім цього, оборонці збили три літаки, а також 1348 БпЛА та 74 ворожі ракети.

Згідно з даними НАТО та західних військових експертів, щодня у травні ЗСУ ліквідовували або завдавали поранень у середньому понад 1000 російським солдатам на полі бою в Україні.

За масштабами втрат травень може хіба що порівнюватися з війною в Афганістані: тоді за десять років бойових дій загинуло понад 15 000 радянських солдатів. Нині афганську війну вже перевершила битва за Авдіївку, в якій російська армія втратила близько 16-17 тисяч осіб лише убитими.

Міністр оборони Ллойд Остін нещодавно заявив, що відтоді, як Путін почав повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року, щонайменше 350 000 російських військових було вбито або поранено. Своєю чергою, британські оцінки свідчать про кількість убитих і поранених росіян у понад 500 000 осіб.

14 березня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що згідно з оцінками західної розвідки втрати росіян з початку повномасштабного вторгнення перевищила позначку 350 тисяч вбитими та пораненими.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.