РФ визнала Порошенка «терористом та екстремістом»: реакція п’ятого президента

Джерело: Європейська Солідарність

П’ятий президент України та лідер “Євросолідарності” Петро Порошенко зреагував на те, що у Росії його визнали “терористом та екстремістом”, запропонувавши у відповідь “потролити русню”.

У соцмережах політик оголосив конкурс на найкращу назву для своєї “терористичної організації”, переможцю Порошенко пообіцяв хороший приз.

Він додав, що у росіян “болить голова” не лише від того, як атакують українські захисники, а й через те, що його у РФ визнали “терористом та екстремістом”.

“Але в їхньому кривосудді, щоб внести мене до реєстру, вони мають вписати туди назву терористичної організації, до якої я нібито належу. Шукають, судяться, відправляють запити в “мін’юст”. Тому пропоную спростити роботу цим виродкам”, – написав Порошенко.

Відтак Петро Порошенко запропонував своїм підписникам придумати назву, яку російська влада могла б внести у свої документи.

“Повірте, вони дуже уважно стежать за моїми сторінками, особливо в телеграмі, хай обирають. А той, хто придумає найкращу назву — отримає від мене подарунок, дуже особливий. Ваші варіанти пишіть у коментарях”, – резюмував він.

Державний департамент США висловив стурбованість розширенням воєнної співпраці між Північною Кореєю та Росією, повідомив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

16 вересня Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вітає переговори про використання Україною ракет великої дальності для ударів по території Росії, однак, зауважив, що будь-яке рішення з цього питання повинні приймати окремі союзники.

Обороняючи Україну на фронті загинув 59-річний офіцер Сил спеціальних операцій, старший лейтенант ЗСУ, партієць “Євросолідарності” Андрій Гринюк. 

Окрім регулярних обстрілів та загострення ситуації на лінії фронту, в Україні нині вирує економічна війна. Росія продовжує вивозити крадене зерно з окупованих територій, поповнюючи власну казну.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативні ситуацію на фронті станом на 22:00 16 вересня. Загалом, від початку цієї доби відбулося 153 бойових зіткнення.