В Кенії хочуть ввести «податок на котів»: змусять щорічно купувати ліцензію на вихованця

Джерело: ВВС

Любителі котів у Найробі, столиці Кенії, занепокоєні пропозицією міського округу щодо реєстрації котів. Власники мають придбати річну ліцензію вартістю 200 кенійських шилінгів ($1,50) і довести, що тварині зроблено щеплення від сказу.

Вони також повинні відповідати за поведінку котів, щоб ті не порушували спокій мешканців міста, не галасували, не заважали сусідам.

Законопроєкт створили, щоб покращити добробут котів, але кенійці сумніваються в тому чи можна реалізувати “котячий податок” через велику кількість безпритульних тварин.

Чисельність котячого населення Найробі невідома, але вони всюдисущі: бродять вулицями, відпочивають у магазинах, харчуються на смітниках і в ресторанах. Нявкання котів часто порушує нічну тишу, особливо під час шлюбного періоду.

Блогерка та активістка Наомі Мутуа, яка має більше десятка котів, заявила, що влада округу повинна була проконсультуватися з власниками котів, рятувальними організаціями та ветеринарними групами перед розробкою законопроєкту.

Активістка підтримує обов’язкові щеплення від сказу, але сумнівається у реалізації. Щороку від сказу помирає близько 2 000 кенійців.

Голова Кенійського товариства захисту та догляду за тваринами Емма Нгугі вважає законопроєкт позитивним, але сумнівається в ефективності ліцензій, оскільки люди можуть відмовитися від котів, щоб не платити. Вона також зазначає, що вже існує законодавство щодо собак, але його ігнорують.

Власники котів, які не дотримуються нових вимог, будуть вважатися злочинцями. Їх навіть можуть кинути до в’язниці.

  • У штаті Вермонт, США, кіт Макс здобув почесний ступінь доктора “літерації” за те, що він протягом чотирьох років відвідує університетський кампус. Ступінь “літерації” вигадали, аби підкреслити особливий статус і популярність Макса серед студентів та викладачів вишу.
  • Співробітники благодійної організації Warrington Adoption Center’s знайшли “єдиного у своєму роді” бездомного кота із двома носами.
  • У Сінгапурі до 20 днів ув’язнення засудили 31-річного чоловіка, який недбало ставився до 43 котів у порожній квартирі.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.