«Не збираємося миритися»: Порошенко про тендери «Охматдиту» і військового кладовища

Джерело: Європейська Солідарність

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко прокоментував на брифінгу скандали щодо тендерів на відновлення “Охматдиту” і будівництво Національного військового кладовища. Він наголосив, що через такі випадки партнери можуть зменшити допомогу.

Вони проводять “междусобойчики” і це призводить до шалених корупційних скандалів. Починаючи від “Охматдиту”, де фірма, яка не має жодного досвіду, єдина перевага якої те, що вона пов’язана з організаторами конкурсу із чинною владою, виграє тендери на сотні мільйонів. На чому? На житті і здоров’ї маленьких пацієнтів “Охматдиту”, які попали під ракетну атаку російського ворога“, – наголосив п’ятий Президент України.

Особливе обурення викликав скандал щодо Національного військового кладовища.

“Навіть руки не повідсихали від тендеру на будівництво військового кладовища. Там тендер на 2 мільярди виграє компанія, яка була створена під час проведення тендеру. Єдина перевага якої є те, що вона від влади”, – сказав Порошенко.

Він наголошує на тому, що суспільство повинно слідкувати за діями влади, давати розголос усім корупційним схемам.

Тільки наша з вами реакція зупиняє корупційні оборудки на сотні мільйонів і мільярди гривень“, – підкреслив лідер “ЄС”.

Подібні скандали можуть погано вплинути на допомогу партнерів.

На власні очі бачать цю корупцію наші партнери і це є абсолютний ризик того, що допомога буде скорочена. Але не через те, що партнери не допомагають, а через те що влада діє таким чином, коли гроші платників податків, волонтерів, місцевих бюджетів розкрадаються саме в такий спосіб“, – застеріг Порошенко.

“Звичайно, що ми з цим не збираємося миритися”, – підсумував він.

У Шотландії водолази виявили уламки британського військового судна, який було потоплено німецьким підводним човном у Північному морі майже 110 років тому.

Нове дослідження, засноване на ДНК, отриманій з людських кісток і зубів, витягнутих зі стародавніх поховань у Скандинавії – семи з району у Швеції під назвою Фальбігден, одного з прибережних районів Швеції неподалік від Гетеборга і одного з Данії, – припускає, що причиною неолітичного занепаду населення Північної Європи близько 5 000 років тому могли стати хвороби, зокрема чума.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.

Колегія суддів ВАКС визнала винуватим суддю Зарічного суду міста Суми Миколу Шершака в одержанні хабаря і засудила його до позбавлення волі строком на сім років.

Британська акторка Кейт Вінслет поділилася власними уявленнями про красу, зазначивши, що вважає зморшки “неймовірно гарними”.