Іран планує напасти на Ізраїль 12-13 серпня – західна розвідка

Джерело: Sky News Arabia

Як повідомляють західні джерела розвідки, Іран планує напасти на Ізраїль у день Тиша Б’Ав – єврейський День катастрофи, в який євреї оплакують втрату Першого та Другого храмів. Тиша Б’Ав починається 12, а завершується 13 серпня.

Під час Тиші Б’Ав євреї оплакують руйнування першого та другого храмів. Під час щорічного заходу відбувається піст, траур і практика самозречення. У звіті розвідки вказується, що націлення на Ізраїль у день трауру має психологічний і емоційний характер, оскільки в цей день ізраїльтяни почуваються особливо вразливими.

У Білому домі вважають, що невдовзі Іран атакуватиме Ізраїль через вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханіє. Натякає на це і Верховний лідер Ірану Алі Хамейні, який написав у своїх соцмережах: “Після цієї гіркої, трагічної події, яка відбулася в межах Ісламської Республіки, наш обов’язок – помститися”. Алі Хаменеї видав наказ завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані лідера ХАМАС Ісмаїла Ханіє. Про це повідомили троє іранських посадовців, ознайомлених з наказом.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.

19 вересня глава РФ Володимир Путін заявив, що Росія збільшила виробництво безпілотників приблизно в десять разів до майже 1,4 мільйона цього року, намагаючись забезпечити свою армію на фронті.

19 вересня близький соратник президента РФ Володимира Путіна “попередив” західні уряди, що почнеться ядерна війна, якщо вони дадуть зелене світло Україні використовувати далекобійне озброєння для ударів по території Росії.

Рятувальники завершили роботи на місці російського удару по пансіонату у Сумах.