Малійські повстанці заявили про ліквідацію понад 80 «вагнерівців» на півночі країни

Джерело: Bloomberg

Під час боїв на півночі Малі наприкінці липня було вбито  84 найманці російської ПВК “Вагнер” і 47 солдатів урядових військ, всього — 131 особа,  повідомили у повстанському русі туарегів “Постійне стратегічне партнерство за мир, безпеку та розвиток” (CSP-PSD).

Представник CSP Мохаммед Ель-Маулуд Рамадан уточнив, що також було поранено понад 30 ворожих солдатів, ще семеро потрапили у полон.

Крім того, повстанці захопили зброю та військову техніку, включаючи танки та бойові машини.

Своєю чергою, у збройних силах Малі відмовилися від коментарів. Раніше представник армії стверджував, що під час боїв біля кордону з Алжиром загинули двоє і отримали поранення десятьох солдатів, та було вбито 20 повстанців.

Своєю чергою, Головне управління розвідки України заявило про свою причетність до знищення вагнерівців у Малі. Зі слів представника ГУР Андрія Юсова, спецслужба передала туарегам розвіддані для організації засідки. Він додав, що ГУР продовжить брати участь в операціях з ліквідації російських найманців у всьому світі.

Нагадаємо, об’єднання озброєних груп на півночі Малі, населеній переважно туарегами, заявило про знищення десятків солдатів ЗС Малі та російських найманців з ПВК “Вагнер” внаслідок сутички біля кордону з Алжиром.

Заява повстанців з’явилася після того, як малійська армія оприлюднила інформацію про те, що внаслідок атаки повстанців двоє солдатів були вбиті та 10 поранені, також виведено з ладу дві броньовані машини та два пікапи. Зокрема ЗС Малі заявили, що їхніми силами знищено приблизно 20 повстанців і кілька машин.

Речник коаліції повстанців Мохамед Ельмаулуд Рамадан повідомив про дводенні сутички на околиці села Тінзаватен, зазначивши, що повстанці “розгромили всю колону малійської армії та російських найманців”. Він додав, що “ворог зазнав величезних втрат у кількості життів і техніки, включаючи десятки вбитих і поранених”.

Також поінформував, що деякі “малійські солдати та найманці з групи “Вагнера” здалися бійцям туарегів”.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Національній академії наук Білорусі вирішили скласти списки співробітників, котрим дозволять користуватися Інтернетом на робочому місці. Про це із посиланням на відповідний документ повідомив білоруський учений-хімік Сергій Бесараб.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

Угорщина за Нідерландами оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу, повідомив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.