Геращенко виборола «бронзу» у стрибках у висоту на Олімпіаді-2024

Джерело: Суспільне Спорт

4 серпня українська атлетка Ірина Геращенко здобула бронзу в стрибках у висоту на Олімпіаді-2024. Це перша олімпійська нагорода для спортсменки.

Українка розділила третє місце з австралійкою Елеонор Паттерсон. Удвох спортсменки взяли висоту у 1,95 метра і не підкорили планку 1,98 метра.

Наразі на Олімпійських іграх проходить фінал у стрибках у висоту серед жінок. Змагання ще тривають, однак українка Ірина Геращенко вже фінішувала на третьому місці та здобула бронзову нагороду.

Тоді як ще одна українська спортсменка — Ярослава Магучіх, змагається за “золото”.

Зауважимо, 7 липня Ярослава Магучіх оновила світовий рекорд зі стрибків у висоту, вперше у світі підкоривши планку у 2.10 метри на етапі Діамантової ліги у Парижі.

  • Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів Грендслем. Це сталося під час Australian Open-2024 – першого тенісного мейджору нового сезону.
  • У січні Ярослава Магучіх встановила новий найкращий результат сезону у світі у стрибках у висоту – 2.04 м, здобувши тим самим перемогу у змаганнях World Athletics Indoor Tour в німецькому Котбусі.
  • Міськголова Парижу Анн Ідальго сподівається, що російським спортсменам заборонять брати участь у цьогорічних Олімпійських іграх та у церемонії їх відкриття.

19 вересня російська армія здійснила атаку на Запорізький район із застосуванням керованих авіабомб (КАБ). Внаслідок цього одна людина загинула, ще дві зазнали поранення.

19 вересня відзначається День народження смайлика. Цього дня також вшановується пам’ять святих мучеників Трохима, Савватія та Доримедонта. До Нового року залишилося 103 дні.

За даними синоптиків у четвер, 19 вересня, здебільшого не очікуються опади. 

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.