На Буковині жінку оштрафували через побиття лікарки ВЛК

Джерело: Zaxid.net

Кельменецький районний суд (Чернівецька область) оштрафував Нелю Кушнір на 850 грн за побиття лікарки, членкині місцевої військово-лікарської комісії, на зупинці громадського транспорту. Конфлікт виник через те, що обвинувачена вважала, що медикиня видала позитивний висновок ВЛК для її чоловіка, через що його мобілізували.

Подія сталася о 08:45 16 травня, коли Неля Кушнір приїхала автобусом на зупинку в селищі міського типу Кельменці. Разом з нею з автобуса вийшла лікарка Кельменецької комунальної багатопрофільної лікарні. Побачивши медикиню, обвинувачена накинулася на неї, вдарила в обличчя та потягнула за волосся.

Неля Кушнір в суді частково визнала свою вину. Вона пояснила, що хотіла, щоб лікарка пішла з нею до головного лікаря ВЛК, щоб з’ясувати, як її чоловіка могли визнати придатним до військової служби за умови хронічних захворювань. Лікарка відмовилася, через що Кушнір вдарила її.

Під час досудового розслідування встановили, що Кушнір висловила претензії через мобілізацію її співмешканця, якого вона вважала непридатним до служби через онкологічне захворювання. Обвинувачена стверджувала, що лікарі не провели належним чином обстеження її співмешканця. Його мобілізували з незадовільним станом здоров’я.

Потерпіла лікарка повідомила, що після побиття у неї діагностували струс мозку, і вона тривалий час лікувалася. Суд визнав Нелю Кушнір винною у завданні легких тілесних ушкоджень та призначив їй штраф у розмірі 850 грн. На вирок суду можна подати апеляційну скаргу.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.