Кабмін зобов’язав чоловіків, що відвідують прикордонну смугу, мати при собі деякі документи

Джерело: постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі

Кабінет Міністрів України зобов’язав чоловіків віком від 18 до 60 років мати при собі військово-обліковий документ під час відвідування прикордонної смуги. Ця вимога діє у періоди мобілізації та воєнного стану.

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук. Він зазначив, що такі зміни внесено до закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”. Документи можуть бути як у паперовому, так і в електронному вигляді.

Обмеження у прикордонних зонах

Під час війни з Росією уряд неодноразово посилював обмеження на відвідування прикордонної зони. Цього літа Державна прикордонна служба України (ДПСУ) посилила охорону кордону на гірських ділянках та в популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей через загрозу ухилення від мобілізації під виглядом туристів.

Також введено обмеження у прикордонній зоні з Молдовою у Вінницькій області. В’їзд чоловіків віком від 18 до 60 років заборонено вздовж державного кордону в межах Яришівської, Могилів-Подільської, Ямпільської, Студенянської територіальних громад Могилів-Подільського та Тульчинського районів, навіть з метою туризму, відпочинку або рибальства.

У результаті операції кіберфахівців ГУР Міноборони з 23 по 26 вересня було атаковано понад 800 серверів у різних регіонах Росії.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили “план перемоги” України та подальшу підтримку США.

Президент США Джо Байден під час зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $2,4 млрд.

Сполучені Штати та Європейський Союз ведуть переговори про надання Україні фінансової допомоги на суму $50 мільярдів, використовуючи прибутки від заморожених активів Росії.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.