Угода Apple з Google може коштувати мільярди доларів через антимонопольне рішення США

Джерело: Reuters 

Американський суд постановив, що компанія Alphabet є монополістом на ринку пошукових систем, що може поставити під загрозу прибуткову угоду між Apple і Google. Ця угода дозволяє пошуковій системі Google бути “за замовчуванням” на пристроях Apple.

Аналітики Morgan Stanley повідомляють, що Google щорічно виплачує Apple 20 мільярдів доларів за цей привілей, що становить близько 36% доходів Google від пошукової реклами в браузері Safari. Якщо угоду буде розірвано, Apple може втратити 4-6% прибутку.

Ймовірно, судове рішення змусить Google припинити виплати за розміщення свого пошуковика “за замовчуванням”.

Крім того, аналітики Evercore ISI зазначають, що компанії, такі як Apple, можуть бути зобов’язані активно пропонувати користувачам вибір пошукової системи замість встановлення її “за замовчуванням”.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.