У Миколаєві затримано російського інформатора, який коригував атаки ворога по місту

Джерело: Служба безпеки України

У Миколаївській області затримано російського інформатора, який допомагав ворогу готувати повітряні атаки по обласному центру.

Затриманий – 53-річний будівельник, який підтримував зв’язок блогером-агентом ФСБ Сергієм Лебедєвим (псевдонім “Лохматий”), який переховується у ТО Донецьку.

Саме через Лебедєва фігурант отримував вказівки від російських спецслужб Зокрема він повинен був виявити розташування особового складу та техніки Сил оборони у місті, а також локації сил ППО, які охороняють Миколаїв.

Ця інформація потрібна була ворогу для комбінованої атаки по місту з використанням ударних дронів “Ланцет” та крилатих ракет.

Для виконання ворожого завдання затриманий об’їжджав територію обласного центру та прилеглу місцевість, де відслідковував геолокації Сил оборони.

Одночасно він намагався “втемну” випитувати інформацію про ЗСУ у мешканців громади, яким виконував замовлення на ремонтні роботи.

Отримані відомості зловмисник відображав на гугл-карті у вигляді позначок українських об’єктів для відправлення ворогу.

Служба безпеки завчасно викрила російського інформатора, поетапно задокументувала його розвідактивність і затримала у власному помешканні.

Крім того, було проведено комплексні заходи, спрямовані на убезпечення локацій українських військ.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Пані посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова повідомила, що 400 мільйонів євро з першого траншу від прибутків із заморожених російських активів скерували на фінансування українських оборонних підприємств, зокрема на виробництво САУ “Богдана”.

Республіканці в Палаті представників звинуватили адміністрацію президента США Джо Байдена в брехні американцям щодо виведення військ США з Афганістану у 2021 році.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.