Підпалював авто військових: в Києві затримали 16-річного агента РФ

Джерело: Служба безпеки України

В Києві СБУ та Нацполіція затримали 16-річного юнака, який за наказом російських спецслужб підпалював авто Сил оборони.

Мешканець столиці в телеграм-каналах шукав можливість швидкого заробітку, де його помітив представник спецслужби РФ і запропонував співпрацю.

Спершу він дав хлопцю завдання розвішати по місту  антиукраїнські листівки, а потім наказав підпалити авто військових або будь-яку машину, яка схожа на військову. 

Юнак знайшов дві цілі, “погодив” їх з агентом ФСБ і підпалив за допомогою легкозаймистої суміші. Однак обіцяної суми хлопець так і не отримав.

Російського агента викрили і його затримали “по гарячих слідах”. Йому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значної майнової шкоди);
  • ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Фігуранту загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.

З Яною Баріновою Букви зустрілися у Відні (Австрія), в межах щорічної події viennacontemporary – провідного…

У Верховній Раді зареєстрували новий проєкт постанови щодо перейменування населених пунктів в рамках деколонізації. Серед співавторів постанови є керівництво ВР, Петро Порошенко та лідери парламентських фракцій.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер, 19 вересня, заявила, що 160 мільйонів євро з надходжень від заморожених російських активів спрямують на гуманітарні потреби України цієї зими.