В Італії ціну на гавайську піцу підняли у десять разів, щоб її не купували

Джерело: Bild

В Італії один із ресторанів країни підняв ціну на гавайську піцу до 100 євро, намагаючись відвадити туристів від такої непопулярної у країні страви.

Піца – традиційна страва та гордість Італії. Тому там дуже не люблять її гавайський варіант з ананасами.

Страву вигадали в Канаді 1962 року. Воно увійшло до складеного нещодавно списку найгірших піц італійської сільськогосподарської асоціації Coldiretti.

А одна з туристок опублікувала відео з ресторану в Італії, де ціну на гавайську піцу підняли вдесятеро порівняно з рештою. За страву з ананасами просять 100 євро. Портал Südtirol News називає це “компенсацією” італійським кухарям за приготування чужорідної їжі.

Джерело: Bild

Новина про захмарну ціну на гавайську піцу викликала бурхливу реакцію в соцмережах. Одні користувачі обурені такою ціновою політикою, вважаючи її дискримінацією любителів піци. Інші навпаки підтримують ресторан, стверджуючи, що це справедлива плата за “кулінарний злочин”. Поки що незрозуміло, чи стане цей випадок прецедентом, і чи наслідуватимуть його інші ресторани Італії.

Раніше ми повідомляли, що у Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, може з’явитися заборона на продаж їжі та напоїв на винос після опівночі, що включає і морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Літак, що вилетів з аеропорту Паолуччі поблизу Модени та прямував до Франції, зник з радарів на центральній півночі Італії. На його борту перебували троє французьких громадян.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.