У 56-річному віці померла колишня гендиректорка YouTube Сьюзан Войчицькі

Джерело: The Washington Post

Колишня генеральна директорка відеохостингу YouTube Сьюзан Войчицькі померла 9 серпня. Їй було 56 років.

Про смерть Войчицькі повідомив її чоловік Денніс Тропер у соцмережах. Він наголосив, що його дружина два роки жила з недрібноклітинним раком легенів.

“Сьюзан була не лише моїм найкращим другом і партнером у житті, але й блискучим розумом, люблячою мамою та дорогим другом для багатьох. Її вплив на нашу родину та світ був незмірним”, – написав Тропер.

Войчицькі залишила посаду у YouTube минулого року, після майже 10-річного керівництва компанією. На той момент вона була єдиною жінкою, яка керувала однієї з найпопулярніших платформ соцмереж.

Вона була частиною Google з моменту заснування компанії в 1998 році — саме в її гаражі Ларрі Пейдж і Сергій Брін почали будувати те, що стало технічним гігантом — і була призначена головою YouTube у 2014 році. (Google придбала YouTube у 2006 році.)

За час її роботи щомісячна кількість користувачів YouTube приблизно подвоїлася до понад 2 мільярдів, а платформа запровадила методи, за допомогою яких автори відео могли заробляти гроші на своєму контенті. Водночас платформу критикували через проблемний контент, такий як мова ворожнечі та дезінформація.

Войчицькі залишила свою посаду, аби більше часу проводити з родиною та приділяти увагу своєму здоров’ю і особистим проєктам, написала вона у листі співробітникам після звільнення.

Генеральний директор Google і Alphabet Сундар Пічаї заявив у соціальних мережах, що неймовірно засмучений втратою.

“Вона, як ніхто, є стрижнем історії Google, і важко уявити світ без неї. Вона була неймовірною людиною, лідером і другом, який мав величезний вплив на світ, і я один із незліченних співробітників Google, який став кращим після знайомства з нею”, — сказав він.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.