Через підготовку теракту на концерті Тейлор Свіфт заарештували третього підлітка

Джерело: Sky News

У зв’язку з підготовкою теракту на концерті Тейлор Свіфт в Австрії заарештували вже трьох підлітків.

Міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер заявив, що 18-річного громадянина Іраку взяли під варту в четвер ввечері у Відні після того, як він нібито спілкувався з 19-річним головним підозрюваним.

За словами міністра, третій підліток “безпосередньо не пов’язаний з планами нападу”, але походить з того ж соціального кола, що й головний підозрюваний.

Нагадаємо, що в четвер, 8 серпня, одразу три концерти співачки Тейлор Свіфт у Відні скасували через небезпеку терактів на заході.

Концерти скасували після того, як уряд Австрії підтвердив імовірність атаки на стадіон, де мав відбутись концерт. Канцлер Австрії Карл Нехаммер зауважив, що завдяки цьому “трагедії вдалось запобігти”.

“Завдяки інтенсивній співпраці нашої поліції та нещодавно створеного Управління безпеки та розвідки Австрії з іноземними службами, загроза була виявлено на початковій стадії, нейтралізована і трагедії вдалось запобігти”, – сказав він.

Організатори концерту повідомили, що після того, як уряд підтвердив загрозу теракту на стадіоні Ернста Хаппеля, у них не було іншого вибору, як скасувати всі три виступи.

Концерти Тейлор Свіфт у Відні були заплановані 8, 9 та 10 серпня. Очікувалось, що на кожен з концертів прийде близько 65 тисяч осіб, а ще 15 тисяч перебуватимуть за межами стадіону.

Сім країн не поспішають підтримувати запрошення України до НАТО. Серед них найбільшими противниками швидкого вступу є Німеччина та США. Посол США в НАТО Джуліанна Сміт, яка залишає свою посаду, зазначила, що Альянс ще не досягнув тієї стадії, коли готовий запропонувати членство Україні.

Міністерство оборони Румунії ввечері в середу, 23 жовтня, повідомило, що радарні системи країни зафіксували два окремих сигнали, ймовірно, від безпілотників, які порушили національний повітряний простір.

Стало відомо, що 6 жовтня російські окупанти вбили чотирьох полонених військових Національної Гвардії в районі Селидового на Донеччині.

Фінляндія звинуватила Росію у масштабних операціях впливу, включаючи саботаж, кібератаки та дестабілізацію. Міністерка внутрішніх справ Лулу Ранне заявила, що ці дії спрямовані на створення невизначеності та сумнівів у суспільстві.

Ситуація на фронті залишається складною. Загалом, протягом минулої доби, 23 жовтня, зафіксовано 148 бойових зіткнень.