Google остаточно вимкне монетизацію російським блогерам в YouTube

Джерело: The Moscow Times

Google остаточно вимкне монетизацію для російських блогерів на YouTube, припинивши роботу свого сервісу контекстної реклами Google AdSense в російському інтернеті. Усі облікові записи користувачів із Росії будуть деактивовані, що зробить неможливим отримання доходу через монетизацію.

У заяві команди Google Payments уточнюється, що відключення акаунтів торкнеться всіх користувачів, які вказали Росію як свою країну розташування. Останні виплати за липень будуть здійснені між 21 і 26 серпня, за умови, що обліковий запис не має обмежень на отримання платежів і відповідає порогам оплати.

Google AdSense, який дозволяв розміщувати контекстну текстову та графічну рекламу на сайтах, раніше залишався одним з останніх джерел доходу для російських блогерів на YouTube навіть після вимкнення основної монетизації у 2022 році, хоча і в значно меншому обсязі.

Російські власники сайтів та блогери повністю втратять доступ до послуг Google AdSense та пов’язаних з ним можливостей монетизації.

  • Торік українці заплатили в бюджет Росії 5 мільйонів доларів – суму, еквівалентну 10 000 дронів, які вони могли закупити для наших захисників. Фінансують війну ті користувачі з України, які продовжують споживати російський контент, адже самі росіяни не отримують монетизації за перегляди на території РФ.

Американський телерепортер Боб Ван Діллен, перервав свій прямий ефір про ураган “Хелен”, щоб врятувати жінку з автомобіля, що застряг у воді. На відео він стоїть під дощем з затопленим авто за спиною і розповідає, як жінка потрапила в небезпечну зону.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

“Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Євросоюз рекомендує авіакомпаніям уникати повітряного простору Лівану та Ізраїля протягом найближчого місяця.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.