Люди не можуть чекати справедливості незрозуміло скільки – Андрій Костін

Джерело: Офіс Генерального прокурора в Telegram

Генеральний прокурор України Андрій Костін в інтервʼю телеканалу “Ми-Україна” розповів про документування та розслідування Офісом Генпрокурора воєнних злочинів Росії.

“Воєнні злочини є масовими та різноманітними. Найбільші виклики саме при розслідуванні цих злочинів, оскільки ми маємо справу з великою кількістю. І на цьому напрямку в нас вже є результати”, – сказав Костін.

Він зазначив, що вже понад 50 російських військових отримали вироки в українських судах. 

“Хтось може сказати, що це небагато. Коли я спілкуюся з міжнародними партнерами, вони дивуються цьому і кажуть: “Це небачено, що під час війни ви документуєте всі ці злочини”. Своєю чергою, ми відповідаємо: “Так, ми все документуємо з вашою допомогою, але ми ще ці злочини розслідуємо, передаємо справи в суди і отримуємо вироки. Тому що люди не можуть чекати справедливості незрозуміло скільки”, – розповів Костін.

Станом на 15 липня задокументовано понад 95 тисяч воєнних злочинів. Загалом 368 особам повідомлено про підозру, до суду направлено 219 обвинувальних актів. Засуджено 53 особи.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.