На Донецькому напрямку загинув фотограф-орнітолог із Миколаєва

Джерело: Інститут масової інформації

13 серпня на Берковецькому цвинтарі у Києві відбулося прощання з Олексієм Сапугою, військовослужбовцем та фотографом-орнітологом з Миколаєва, який загинув на Донеччині. Олексій Сапуга загинув 30 липня під час виконання бойового завдання.

Український журналіст, уродженець Миколаєва і військовий Вахтанг Кіпіані поділився, що бачив Олексія кілька місяців тому. Він описав його як людину неймовірної доброти і товариськості, відому в орнітологічній спільноті України.

Фото: Вахтанг Кіпіані

Ігор Степурін, виконавчий директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, розповів про плани Олексія видати фотокнигу, знімки для якої він зробив на півдні України.

Максим Гаврилюк, директор Навчально-наукового інституту природничих та аграрних наук Черкаського національного університету, згадав про теплі спогади від зустрічей з Олексієм.

“До слова, в його списку побачених в Україні птахів більше, ніж у мене. Бачились лише двічі. І від цих зустрічей лишились теплі спогади. Коли ми пишемо, що не пробачимо росіянам цю війну, це не порожні слова. Ми не пробачимо їм це до самої нашої смерті. Тому що вони стирають нанівець наші міста та вбивають найкращих” – написав Максим Гаврилюк.

Олексій Сапуга став 84-м медійником, який загинув внаслідок російської агресії проти України. У нього залишилися дружина та донька. Колеги присвятили його пам’яті літні змагання з бьордвотчингу, які пройшли у Київській області 11 серпня.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.