У РФ пролунали вибухи на авіабазі «Саваслейка», де базуються МіГ-31К

Джерело: губернатор Нижегородської області РФ Гліб Нікітін та телеграм-канал Astra

Під ранок 14 серпня у Нижегородській області Росії пролунали вибухи. Місцеві мешканці повідомляють про атаку на військову авіабазу “Саваслейка”, де розміщені МіГ-31К – носії ракет “Кинджал”.

За повідомленням Нікітіна, безпілотники атакували Кулєбакський муніципальний округ Нижегородської області. За його словами, в регіоні працювало ППО та засоби РЕБ.

Про влучання губернатор не написав, однак зауважив, що “на місці працюють необхідні оперативні та екстренні служби”, які займаються “мінімізацією наслідків”. Також він додав, що “попередньо на цей час постраждалих немає”.

Водночас телеграм-канал Astra з посиланням на місцевих жителів пише, що атака відбулась на місцевий військовий аеродром “Саваслейка”. За підрахунками мешканців, тут пролунало не менше 10 вибухів.

Зараз в’їзд у населені пункти, розташовані поруч з аеродромом, перекритий.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Аналітики ISW зреагували на атаку України по російському складу боєприпасів у Топорці (Тверська область, РФ) та наголосили, що подальші подібні атаки вплинуть на здатність окупантів наступати.