Чоловіки за кордоном, що не оновили військово-облікові дані, не отримають водійські права

Джерело: постанова Кабінету Міністрів України

Українські чоловіки призовного віку, що перебувають за межами держави і не оновили свої військово-облікові дані, не зможуть отримати або обміняти водійські посвідчення та зареєструвати транспортні засоби. Це випливає з нової постанови, яка обмежує доступ до певних послуг для тих, хто не виконав вимоги щодо оновлення інформації про військовий облік.

Зокрема, військовозобов’язані чоловіки не зможуть:

  • обміняти або отримати вперше водійське посвідчення;
  • отримати посвідчення після втрати чи викрадення;
  • подати документи на реєстрацію, перереєстрацію чи зняття з обліку транспортних засобів.

Крім того, міжнародні поштові відділення не будуть пересилати водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американським колегою Джо Байденом. Лідери обговорили “план перемоги” України та подальшу підтримку США.

Президент США Джо Байден під час зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на $2,4 млрд.

Сполучені Штати та Європейський Союз ведуть переговори про надання Україні фінансової допомоги на суму $50 мільярдів, використовуючи прибутки від заморожених активів Росії.

Дмитро Гуменюк, військовослужбовець Державної прикордонної служби України, отримав біонічний протез руки після тяжкого поранення, яке сталося понад рік тому. Протез був оплачений громадською організацією «Фундація Течія», заснованою меценатом Олегом Кротом.

Кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп на політичному зібранні у штаті Джорджія заявив, що в разі переобрання він “виведе Сполучені Штати з війни в Україні”.