Китайські виробники смартфонів відмовилися встановлювати російський магазин додатків

Джерело: росЗМІ

Виробники смартфонів та магазини електроніки звернулися до уряду РФ з проханням не ухвалювати законопроект про заборону продажу мобільних пристроїв без встановленого російського магазину додатків RuStore.

Під дію закону потрапляють смартфони від американської компанії Apple, корейської Samsung, а також китайські Huawei та Honor, які не ставлять російський магазин, у торгових мережах побоюються серйозних фінансових втрат, оскільки вони не мають права встановити RuStore. Асоціації торгових компаній та товаровиробників електропобутової та комп’ютерної техніки (РАТЕК) направила лист на ім’я заступника голови уряду РФ Дмитра Чернишенка та заступника голови думського комітету з інформаційної політики Антона Горєлкіна. РАТЕК просить відмовитись від ініціативи обов’язкової установки RuStore. Асоціація вказує, що роздрібні мережі не зможуть продавати гаджети Apple, тоді як на ринку зростуть сірі продажі.

У листі уточнюється, що сам продавець не має права встановлювати маркетплейс, тому законопроект торкнеться і деяких пристроїв на Android (Samsung, Huawei, Honor та ін), які не встановлюють RuStore, у зв’язку з чим у Росії може закритися низка торгових мереж електроніки.

  • Німецькі правоохоронці проводять розслідування стосовно того, як електроніка з Німеччини опинилася в російських безпілотниках типу “Орлан”.
  • Росіянин Максим Марченко засуджений до трьох років ув’язнення у США. Він незаконно придбав велику кількість мікроелектроніки подвійного призначення військового класу, виробленої у Штатах, для російських організацій.
  • Уряд Швейцарії у вівторок, 9 липня, повідомив, що розширює санкції проти Росії, зокрема ще на 69 осіб і 86 організацій.

Збитки внаслідок привласнення українського зерна складають понад 30 млрд грн, однак ця цифра не остаточна, заявив керівник Департаменту ОГ протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов.

Колегія суддів ВАКС частково задовольнила позов САП і визнала необґрунтованими активи, які виявили у начальника сервісного центру МВС у Дніпропетровській області Олександра Савченка. Якщо рішення підтвердять в апеляції, активи cтягнуть у дохід держави.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 22 вересня. З початку доби відбулося 121 бойове зіткнення, противник завдав один ракетний (2 ракети), 52 авіаційних удари (зокрема, задіяв 71 КАБ) та 625 ударів дронами-камікадзе, здійснив більше ніж 3900 обстрілів позицій наших військ.

Глава Міноборони Рустем Умєров повідомив, що станом на сьогодні Україна закупила понад мільйон дронів з початку року, а власні спроможності виробництва оцінюються в декілька мільйонів.

Як повідомили в армії Ізраїлю, за кілька годин “Хезболла” випустила близько 115 ракет у бік цивільних районів на півночі Ізраїлю. Ізраїльські військові негайно завдали ударів у відповідь.