Цього року в Україні на воді загинуло на 22% більше людей, ніж торік – речник ДСНС

Джерело: ДСНС України

Речник ДСНС Олександр Хорунжий повідомив, що цього року в країні фіксується збільшення кількості загиблих на воді.

З початку 2024 року в Україні на водоймах загинуло 894 особи, що приблизно на 22% більше ніж у 2023 році. Лише з початку цього місяця на воді вже загинула 61 людина.

Речник наголосив, що найчастіше трапляються трагедії у водоймах, не обладнаних для купання.

“Закликаємо купатися там, де пляжі обладнано, де рішеннями місцевих органів влади визначено місця для купання. Такі пляжі та дно водойм обстежені, визначено швидкість течії, є поруч рятувальники та створено інфраструктуру для того, щоб швидко допомогти й врятувати”, – сказав Хорунжий.

Він додав, що варто особливо наглядати за малолітніми дітьми, не запливати за буї, не перебувати в воді понад 20 хвилин, не стрибати у воду, не знаючи глибини, не стрибати з мостів, не плавати поруч із плавзасобами тощо.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

18 вересня у Китаї чоловік скоїв напад з ножем на учня японської школи. Це не перший такий інцидент за останні місяці.