В Італії почалось виверження вулкана Етна, через що зупинили польоти в аеропорту

Джерело: Fox Weather

У четвер вранці за місцевим часом почалося виверження вулкана Етна, найбільшого вулкана в Європі, що призвело до переривання польотів у найближчому аеропорту.

Вулкан, розташований на східному узбережжі Сицилії, викинув у повітря достатню кількість попелу, що призвело до зупинки рейсів в аеропорту Катанії.

“Злітно-посадкова смуга в аеропорту непридатна для використання через випадання вулканічного попелу: як прильоти, так і вильоти призупинені”, — повідомили представники аеропорту.

Станом на четвер вдень аеропорт оголосив, що відновив вильоти, але обмежить кількість прильотів на годину протягом вечора.

Цього літа вулкан Етна вивергався кілька разів.

США та Норвегія обговорили деталі угоди щодо продажу американських зенітних ракет AIM-120 AMRAAM.

Сполучені Штати не встановлюватимуть нових обмежень на використання американської зброї Україною, якщо Північна Корея вступить у війну, заявив Пентагон.

Поліціянти на Тернопільщині затримали групу працівників державного залізничного перевізника, котрі зливали дизельне пальне з локомотивів у заздалегідь обумовлених місцях.

Правоохоронці затримали у Дніпрі трьох учасників банди, котрі викрали місцевого жителя та утримували його місяць, змушуючи переоформити квартиру на підставну особу. Нині підозрюваних взяли під варту, триває розслідування інших можливих злочинів. 

Комітет Верховної Ради з питань бюджету відхилив пропозицію щодо зарахування військового збору до спеціального фонду, кошти якого мали б скеровувати виключно на сектор безпеки та оборони. У 2025 році ці надходження спрямовуватимуться до загального бюджету, що зокрема передбачає фінансування підвищення зарплати прокурорам, пояснила членкиня комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, нардепка Ніна Южаніна.