ДПСУ вдруге затримали іноземця, раніше ув’язненого за спробу переправити ухилянтів закордон

Джерело: ДПСУ

Українські прикордонники за 300 метрів від кордону затримали іноземця, причетного до незаконного переправлення чоловіків за кордон.

Як повідомили у ДПСУ, камери зафіксували рух чоловіка. Прикордонники знайшли його в лісі, одягненого в камуфляж. Іноземець стверджував, що прийшов у ліс по гриби, але не мав при собі документів.

Джерело: ДПСУ

Прикордонники встановили, що затриманому 29 років, і він родом зі Словаччини. Наприкінці 2022 року його вже затримували за незаконне переправлення двох військовозобов’язаних з України в Словаччину. У березні 2024 року його засудили до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Під час затримання в серпні іноземець чинив опір та ігнорував вимоги правоохоронців, за що на нього склали протоколи за статтями 204−1, 202 та 185−10 КУпАП.

Наразі чоловік перебуває у спецприміщенні прикордонного відділу в Закарпатській області.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.