«Ми повинні пишатися», що Україна використовує нашу зброю в РФ – британський міністр

Джерело: Sky News

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі сказав, що його країна “має пишатися”, що Україна використовує британську зброю в Росії.

“Ми повинні пишатися тим, що техніка, подарована Великою Британією, в руках відважних українців на передовій, допомагає їм захищати свою країну та відштовхувати Путіна”, – сказав він.

Міністр наголосив, що Україна дотримується умов міжнародного права.

“Дозвольте мені бути дуже чітким: згідно зі статтею 51 Статуту ООН, Україна має чітке право на самооборону від незаконних нападів Росії. За умови дотримання міжнародного права, що не виключає операції всередині Росії”, – сказав Гілі.

Велика Британія є одним із провідних військових донорів України, що надає велику кількість озброєння з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Воїнів ССО не дарма називають “сталевими”. З початку повномасштабного вторгнення спецпризначенці виконують надскладні завдання, здійснюючи сотні успішних операцій, знищуючи тисячі росіян.

23 вересня, боронячи Україну на фронті, під час виконання бойового завдання загинув військовослужбовець ССО, Геннадій Керничний.

Пенсильванія допоможе у відбудові Запорізької області, зокрема у відновлення енергетичної інфраструктури. Відповідну угоду уклали начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і губернатор штату Пенсильванія Джош Шапіро.

Данія виділить Україні 19,4 млн доларів на відновлення енергетичної інфраструктури після масових російських атак.

Кампанія тиску з боку Дональда Трампа та його республіканських союзників, спрямована на зміну виборчого законодавства у штаті Небраска, зазнала значного удару. У понеділок, 23 вересня, сенатор штату Майк МакДоннелл заявив, що не підтримає спробу скасувати 30-річний закон, який передбачає розподіл голосів виборців за округами конгресменів, а не за принципом “переможець забирає все”.