В Україні від мобілізації забронювали майже 1 млн осіб — Міноборони

Джерело: Forbes Ukraine

Станом на сьогодні майже 930 тисяч військовозобов’язаних українців заброньовано від мобілізації. Очікується, що вже за тиждень їхня кількість перевищить 1 мільйон, сказав заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час круглого столу, присвяченого законодавчим підходам до бронювання працівників підприємств.

Гаврилюк розповів, що для ефективного захисту держави необхідно, щоб частина населення займалася військовою службою, а інша — працювала на оборону. Але, за його словами, на сьогодні лише деякі підприємства в Україні працюють у три зміни, що є недостатнім для переведення економіки на воєнні рейки.

Заступник міністра також висловив думку, що міжнародна підтримка України не буде збільшуватися, що ставить перед державою ще більші виклики.

Протягом доби армія РФ обстріляла низку населених пунктів Донецької області. Станом на ранок 19 вересня внаслідок атак відомо про десятьох поранених.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) оголосив у державний та міжнародний розшук народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, який обвинувачується у спробі підкупу керівництва Міністерства відновлення. Відомо, що раніше він виїхав за кордон і не з’явився на судове засідання.

Північна Корея випробувала нові тактичні балістичні ракети з використанням надвеликих боєголовок і модифікованих крилатих ракет, повідомило державне інформаційне агентство KCNA.

Нещодавно Букви опублікували інтерв’ю із сестрою українського військовослужбовця, який офіційно вважається безвісти зниклим. За словами…

Внаслідок нічних і ранкових російських обстрілів Сумської області 19 вересня загинули двоє мирних жителів, ще двоє дістали поранення. Ворог здійснив 19 атак по прикордонних районах та населених пунктах, зафіксовано 38 вибухів.