Вперше після полону: Денис «Редіс» Прокопенко зустрівся з особовим складом «Азову»

Джерело: АЗОВ у Telegram.

Командир бригади “Азов”, підполковник Денис “Редіс” Прокопенко зустрівся з особовим складом. Це сталося вперше після повернення з російського полону та перебування в Туреччині. Ще в перший день повернення в Україну “Редіс” завірив, що повернеться на фронт якомога скоріше.

“Перебуваючи у полоні я сказав, що для мене ця війна не закінчиться, доки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця та не відновимо кордони України на стан 1991 року.Я — солдат. Мене не цікавлять ніякі інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать Азову”, — сказав “Редіс” під час зустрічі з бійцями бригади.

Під час виступу командир бригади “Азов” також наголосив, що нині основні зусилля мають бути спрямовані на бойову підготовку та доукомплектування підрозділу особовим складом, технікою та озброєнням. 

Джерело: АЗОВ

Особовий склад “Азову” чекав на повернення командира з полону понад рік.

Зараз Денис Прокопенко проходить реабілітацію, однак найближчим часом планує взятися за виконання службових обов’язків.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.