Ворог завдає ракетних ударів по Харкову: втретє за добу

Джерело: Ігор Терехов/Telegram

Пізно ввечері 16 липня російські військові вкотре почали ракетний обстріл Харкова. Мер Ігор Терехов повідомив про вибухи у місті.

Він додав, що за попередньою інформацією знову обстріл Основʼянського району.

Нагадаємо, вдень 16 липня росіяни вдруге обстріляли Харків. Тоді Терехов підтвердив влучання в Основʼянському районі.

Та закликав бути обережними і користуватися укриттями під час повітряної тривоги.

Згодом він додав, що на місці прильотів в Основʼянському районі працюють співробітники ДСНС. Гасять пожежу.

Постраждалих на цей час семеро. Є непідтверджена інформація про одного загиблого, – мовиться у повідомленні.

Зауважимо, раніше у Генштабі повідомили, що протягом доби ворог завдав 6 ракетних та 38 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак постраждали мирні люди, пошкоджень зазнали житлові будинки, господарські та адміністративні будівлі, а також приватний автомобільний транспорт.

У пресслужбі попередили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 19 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 163 бойових зіткнення.