Трамп заявив, що не оскаржуватиме свою поразку лише за умови «чесних виборів»

Джерело: CBS News

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що не буде оскаржувати свій програш на виборах президента у листопаді за умови, що вважатиме голосування чесним.

“Я вважаю, що якщо я програю, ця країна потрапить у штопор, подібного якому вона ще не бачила – як було у 1929 році. Але якщо я програю, і це буде вільно та чесно, абсолютно точно, я прийму результати”, – зазначив Трамп.

За його словами, “чесні вибори” означають чесний підрахунок голосів, відсутність шахрайства, та що “вони не встановлюють нові правила та норми, на які не мають влади”.

Трамп додав, що не оскаржуватиме результати виборів, якщо вважатиме їх справедливими.

“Якщо я побачу, що у нас були чесні та вільні вибори, а, я сподіваюся, що зможу це сказати – ви не побачите шляхетнішої людини, ніж я. Я шляхетна людина”, – резюмував колишній президент США.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

Лідер Християнсько-демократичної спілки Фрідріх Мерц буде кандидатом на пост канцлера від опозиційного блоку ХДС/ХСС.

Міністерка з питань міграції та надання притулку Нідерландів Марьолейн Фабер заявила, що уряд у Гаазі хоче оголосити надзвичайний стан, щоб призупинити дію деяких частин закону про надання притулку.