Авіація РФ скинула 27 КАБів на Курщину – Генштаб

Джерело: зведення Генштабу

Станом на 16:00 21 серпня кількість бойових зіткнень зросла до 54. Найбільша активність ворога – на Покровському напрямку. Крім того, російські війська завдали 17 авіаційних ударів з використанням 27 керованих бомб по Курщині.

Артилерія РФ обстрілює прикордонні населені пункти України, зокрема Порозок та Пожня в Сумській області.

На Харківському напрямку з початку доби відбулося чотири боєзіткнення біля Липців і Вовчанська, два з них тривають.

На Куп’янському напрямку російські війська дев’ять разів атакували позиції біля Петропавлівки, Синьківки, Стельмахівки, Берестового та Андріївки, зокрема триває чотири атаки поблизу Стельмахівки.

На Лиманському напрямку зафіксовано дев’ять боєзіткнень у районах Торського, Новосергіївки, Макіївки, Греківки й Сергіївки, з яких два тривають. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку противник без успіху намагався прорвати оборону поблизу Спірного.

На Краматорському напрямку російські війська п’ять разів атакували позиції біля Григорівки, Часового Яру і Предтечиного, але всі атаки відбито.

На Торецькому напрямку противник п’ять разів атакував позиції українських військ з підтримкою авіації. Наразі триває одне боєзіткнення поблизу Торецька, де за сьогодні загарбники скинули 11 КАБів.

На Покровському напрямку ситуація залишається напруженою. Українські захисники відбили 11 атак у районах Пантелеймонівки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Миколаївки, Новогродівки, Михайлівки та Птичого. Бої тривають у чотирьох локаціях.

На Курахівському напрямку від початку доби ворог п’ять разів атакував позиції поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Побєди.

На Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках окупанти не проводять активних дій, але завдають авіаційних ударів. П’ятихатки, Ольгівку та Бургунку обстріляли некерованими авіаракетами, а також завдано ударів КАБами по Шляховому та Шиловій балці на Херсонщині.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.

Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови продовжує фіксувати системні порушення мовних прав громадян України в інтернеті. З початку 2024 року надійшла 421 скарга щодо порушення частини шостої статті 27 Закону “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, котра регламентує використання державної мови в мережі інтернет (що майже на 50% менше, ніж за цей період у 2023 році).

В ООН заявили про готовність прибути на територію Курської області, підконтрольну Силам оборони. Водночас організація виявляється потребує “дозволу” Російської Федерації.

16 вересня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 11507 про включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил Збройних сил України.