Індія може відіграти вирішальну роль у відновленні миру в Україні — Туск

Джерело: Bloomberg

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Індія може відіграти вирішальну роль у відновленні миру в Україні.

Про це він сказав після зустрічі з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді у Варшаві.

“Я переконаний, що ваша роль у досягненні миру буде вирішальною”, – сказав Туск прем’єру Індії.

Нагадаємо, що Нарендра Моді цього тижня відвідає Київ, де планує обговорити можливі шляхи мирного врегулювання збройного протистояння між Україною та Росією. Його візит відбудеться через понад місяць після поїздки до Москви, яка викликала певну критику з боку США та України.

Попередній візит Моді до Москви 8-9 липня, який співпав з ударом Росії по дитячій лікарні “Охматдит” в Києві, спричинив обурення з боку президента США та України. Хоча Моді засудив загибель дітей, багато індійських аналітиків вважають його теперішню поїздку до Києва спробою пом’якшити наслідки цього візиту, а також зберегти баланс у відносинах Нью-Делі з Заходом.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше.