Угорщина почала виселяти із притулків деяких українських біженців

Джерело: угорська служба “Радіо Свобода”

Угорщина почала виселяти із притулків українських біженців після постанови уряду про обмеження надання допомоги українцям.

За даними ЗМІ, сто двадцять українських біженців виселили вранці 21 серпня в місті Коч на півночі Угорщини. 

Здебільшого це закарпатські роми, які проживали в приватному притулку, субсидованому державою. Частина з них сьогодні ночували на вулиці.

Фото: Szabad Europa

Від вчора набула чинності поправка до указу уряду Угорщини, згідно з якою надання житла можуть отримати лише українські біженці з українських районів, які безпосередньо постраждали від бойових дій.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців закликало переглянути це рішення. За оцінками ООН, від двох до трьох тисяч біженців втратять субсидоване житло в Угорщині.

В Угорщині наразі проживають понад 30 тисяч біженців з України.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.