У РФ скаржаться, що США знімуть всі обмеження на використання американської зброї Україною

Джерело: Reuters

Посол Росії у США Анатолій Антонов поскаржився, що “у певний момент” Сполучені Штати знімуть всі обмеження для ЗСУ на використання американської зброї.

“Чинна адміністрація поводиться як людина, яка протягує одну руку, а другою тримає кинджал за спиною”, – сказав Антонов коментуючи заяву США про те, що ЗСУ не можуть застосовувати американське озброєння для ударів углиб РФ.

Він додав, що такі заяви США звучать як “підбурювання”.

“Фактично вони готують підґрунтя (для рішення) просто зняти всі чинні обмеження у певний момент, особливо не думаючи”, – поскаржився російський посол.

Відтак, наголосив Антонов, серйозний діалог зі США стане можливим лише у тому випадку, якщо вони припинять свою “ворожу” політику щодо Росії, маючи на увазі припинення підтримки України та скасування санкцій проти РФ.

Він також додав, що зустріч глави МЗС РФ Сергія Лаврова та держсекретаря США Ентоні Блінкена у межах сесії Генасамблеї ООН у вересні “малоймовірна”.

Антонов також запевнив, що Росія не втручається у вибори президента США.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.

Згідно з листом, який Reuters опублікував у четвер, Німеччина має намір схвалити близько 400 мільйонів євро військової допомоги Україні.

Студія “Квартал 95” без дозволу використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка у випуску 25 серпня 2024 року. Це викликало обурення у близьких загиблого.