Воронезьку область РФ атакували БпЛА: горить склад з боєприпасами

Джерело: губернатор Воронезької області Олександр Гусєв, телеграм-канал Astra

Уночі 24 серпня безпілотники атакували кілька російських регіонів, зокрема й Воронезьку область, де після атаки горить і вибухає склад з боєприпасами.

Про загрозу БпЛА для області Гусєв повідомив близько 1:00. Вже через дві години губернатор попередив про роботу ППО та РЕБ, і знищення безпілотника.

Він додав, що внаслідок падіння уламків дрона зайнялась трава (пожежу вже ліквідували), а одна людина зазнала осколкових поранень.

Вже близько 4:00 Гусєв повідомив про “ще кілька знищених і подавлених БпЛА”. Проте знову ж таки, унаслідок “падіння уламків”, почалась пожежа, яка призвела до детонації вибухонебезпечних об’єктів.

За даними Astra, після атаки горить та детонує склад є боєприпасами у місті Острогозьк. У цьому населеному пункті розташовано навчальний центр з підготовки молодших спеціалістів автобронетанкової служби міноборони РФ.

Минулого місяця очільник району Сергій Хорошилов повідомив, що в Острогозьку відкриють виставку військової техніки України, яку окупанти захопили у ТО Маріуполі.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ МП, який виправдовував повномасштабне вторгнення Росії.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

На слуханнях Конгресу США, які відбулись 18 вересня, відзначили, що Україна в умовах війни втілює інновації у військових технологіях та концепціях набагато швидше, аніж США.

Сьогодні, 19 вересня, користувачі “Київстару” повідомили про відсутність зв’язку та проблеми з інтернетом в низці областей України.