ЗСУ мають успіхи поблизу Кремінної, а росіяни просунулися біля Торецька і Покровська – ISW

Джерело: ISW

Сили оборони України під час контратак, найімовірніше, мали успіх на лінії Сватове – Кремінна. Водночас на фронті спостерігається просування російських окупантів поблизу Торецька та Покровська.

За даними аналітиків, росіяни нещодавно просунулися поблизу Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 21 серпня, показують, що ворог просунувся до східних околиць цього міста.

Російські загарбники здійснювали наступальні дії під Торецьком, біля Диліївки, в районі Неліпівки та Нью-Йорка 23 і 24 серпня.

Також противник нещодавно просунувся поблизу Покровська. Геолокаційні кадри, опубліковані 23 серпня, показують, що росіяни просунулися до східної Карлівки та на північний схід від Миколаївки.

Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 24 серпня, показують, що війська РФ просунулися на південно-східній околиці Новогродівки.

24 серпня російські “воєнкори” заявили, що російські армійці підійшли до Новогродівської міськради в центрі міста та начебто захопили її.

23 і 24 серпня російські загарбники продовжували наступальні дії в районах Воздвиженки, Миролюбівки, Зеленого Поля та Гродівки, а також в районі Калинового, Крутого Яру, Новогродівки, Птичого, Миколаївки, Михайлівки та Карлівки.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.

Президент Румунії Клаус Йоганніс звернувся до парламенту з проханням дозволити створення на території країни морської навчальної бази для підготовки українських морських піхотинців. Ініціатива є частиною міжнародних зусиль для зміцнення обороноздатності України в умовах російської агресії.

Служба безпеки України затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який коригував удари керованими авіабомбами (КАБ) по позиціях українських військових. Основними цілями агента були тимчасові базування Сил оборони, що брали участь у бойових діях на Харківському напрямку.