У Франції російські посли запросили доступ до Павла Дурова

Джерело: посольство Росії у Франції у Телеграмі

Посольство Росії у Франції звернулося до французької влади з вимогою надати консульський доступ до підприємця та генерального директора Telegram Павла Дурова, який був затриманий 24 серпня в аеропорту Парижа за ордером.

“Після появи в ЗМІ новини про затримання П. В. Дурова негайно запросили у французької влади роз’яснення про причини й зажадали забезпечити захист його прав і надати консульський доступ”, – йдеться у повідомленні дипмісії.

Російська дипмісія також зазначила, що французька сторона на цей момент “ухиляється від взаємодії з цього питання”. Представники Росії перебувають у контакті з адвокатом Дурова.

Російські ритейлери запустили попередні продажі нового iPhone 16, обходячи заборону компанії Apple на експорт до Росії.

Блогер-хімік Гліб Репіч поділився думкою про те, як спецслужби Ізраїлю зуміли провести операцію з вибуху засобів зв’язку у Лівані.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.