Павло Дуров залишиться під вартою у Франції ще на 48 годин – AFP

Джерело: AFP

Засновник Telegram Павло Дуров залишиться під вартою у Франції ще на 48 годин.

Це рішення ухвалив слідчий суддя у неділю, 25 серпня. Дурова було заарештовано в аеропорту Ле-Бурже поблизу Парижа ввечері 24 серпня.

Згідно з французьким законодавством, період затримання перед допитом може тривати максимум 96 годин. Після цього суддя має вирішити, чи звільнити Дурова, чи висунути йому звинувачення та залишити під вартою.

“За словами джерела, близького до слідства, слідчий суддя, який веде справу, продовжив термін тримання під вартою 39-річного Дурова ввечері у неділю. Цей початковий період затримання для допиту може тривати максимум до 96 годин. Коли ця фаза затримання закінчується, суддя може ухвалити рішення звільнити його або висунути звинувачення та залишити під вартою”, – йдеться в матеріалі.

Міністерство юстиції Франції видало ордер на арешт Дурова в межах розслідування злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, кібербулінг, організовану злочинність та пропаганду тероризму. Його нібито звинувачують у тому, що він не вжив заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Російські ритейлери запустили попередні продажі нового iPhone 16, обходячи заборону компанії Apple на експорт до Росії.

Блогер-хімік Гліб Репіч поділився думкою про те, як спецслужби Ізраїлю зуміли провести операцію з вибуху засобів зв’язку у Лівані.

Жителі трьох населених пунктів у Запорізькій області опинилися під блокадою з боку російських військ, не отримують гуманітарної допомоги та змушені пити дощову воду. Про це розповів начальник Оріхівської міської військової адміністрації Микола Вініченко.

В Bloomberg заявили, що Кремль використовує ютуб, щоб поширювати свої відео, проте обмежує доступ для росіян.

Сьогодні, 19 вересня, Верховна Рада в цілому прийняла нову постанову про зміну назв 327 населених пунктів у рамках дерусифікації.