Різанина в Німеччині: підозрюваного біженця із Сирії взяли під варту

Джерело: NTV

Суд видав ордер на арешт чоловіка, підозрюваного у вчиненні різанини під час фестивалю в німецькому місті Золінгені.

За даними видання, підозрюваний є сирійцем за походженням. При цьому він, ймовірно, викинув документи, що посвідчують особу. А вже після затримання надав слідчим неправдиву інформацію про себе.

Як зазначається, поліцейський собака привів правоохоронців до будинку біженців у Золінгені, де жив підозрюваний, але правоохоронці не знайшли його там. Невдовзі, приблизно через 24 години після скоєння злочину, він з’явився сам зі словами: “Я той, кого ви шукаєте”. Зараз він перебуває під вартою.

Підозрюваним виявився 26-річний Ісса Х, який через радикальні ісламістські переконання вирішив убити якомога більше людей на фестивалі в Золінгені. Ще до його затримання відповідальність за напад узяло на себе терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Також повідомляється, що слідчі знайшли ніж, яким було скоєно злочин. Він належав до набору ножів, який було виявлено в кімнаті підозрюваного.

За інформацією агентства, сирійця мали депортувати з Німеччини ще торік. Його заяву про надання притулку було відхилено, однак фігурант пів року переховувався від депортації.

Довідка. У результаті нападу під час святкування 650-річчя Золінгена загинули двоє чоловіків і жінка. Ще восьмеро людей отримали поранення різної тяжкості.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.

Двоє людей вважаються зниклими безвісти, а близько 1 000 осіб евакуйовано після повеней і зсувів на півночі Італії, в регіоні Емілія-Романья.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.