Атака РФ по енергетиці 26 серпня стала однією з наймасовіших — «Укренерго»

Джерело: Media Center Ukraine

Російську атаку на енергооб’єкти 26 серпня віднесуть до однієї з наймасовіших, сказав радник прем’єр-міністра України, член наглядової ради “Укренерго” Юрій Бойко.

Після атак по низці регіонів чимала кількість споживачів залишилася без електропостачання. За його словами, частину українців знеструмили внаслідок російських ударів по критичній інфраструктурі України, а іншу – через превентивні заходи безпеки з боку енергетиків.

Інформацію про масштаби пошкоджень інфраструктури країни оприлюднять пізніше. Спершу фахівці мають оцінити наслідки ворожого обстрілу.

Цього дня Україна планувала експортувати надлишкову електроенергію за кордон, але плани скасували. Експорт е/е відновили 25 серпня, коли знизилося споживання та ще один енергоблок однієї з атомних електростанцій вийшов з ремонту. Експорт планували проводити виключно у певні дні та години сонячної активності.

За умови відсутності нових обстрілів, який вже стався, відключень світла можна було б уникнути до жовтня. Нині невідомо, що буде далі з відключеннями. Протягом дня “Укренерго” має надати свої прогнози щодо цього питання.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Військовослужбовці 12-ї бригади спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України прикинулися російськими розвідниками, аби захопити у полон трьох солдатів РФ.