У Росії після вибуху почалася пожежа на одному з найбільших НПЗ

Джерело: “Інтерфакс

На Омському нафтопереробному заводі “Газпром нефти” в Росії стався вибух, який призвів до пожежі. Представники заводу заявили, що загоряння взято під контроль, і ситуація знаходиться під наглядом.

Фото з соціальних мереж

“Автоматична система безпеки заводу зафіксувала загоряння технологічного обладнання. Засоби автоматизованого пожежогасіння, що спрацювали, і пожежна служба оперативно локалізують загоряння”, – повідомили на заводі, який після цього працює в штатному режимі.

Тим часом у соціальних мережах поширюють фото та відео пожежі на НПЗ, а деякі Телеграм-канали повідомляють, що перед пожежею стався потужний вибух.

Фото з соціальних мереж

Довідка. Омський НПЗ “Газпром нафти” є одним із найбільших нафтопереробних заводів у Росії, що забезпечує внутрішній ринок нафтопродуктами, а також постачає продукцію до Казахстану. Завод має виробничі потужності 21,6 млн тонн нафти та 1,2 млн тонн стабільного газового конденсату на рік, з глибиною переробки до 100% і виходом світлих нафтопродуктів понад 80%.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

Президент Володимир Зеленський зреагував на повідомлення про затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова у вівторок, 17 вересня. Запевнив, що спортсмена вже відпустили.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.