Криптовалюта Дурова Toncoin втратила $2,7 млрд капіталізації після його арешту у Франції

Джерело: Bloomberg, CoinMarketCap та Cointelegraph

Криптовалюта Toncoin, заснована Павлом Дуровим, втратила $2,7 млрд капіталізації після новин про затримання засновника месенджера “Телеграм”, хоча інтерес до неї зріс. Згідно з даними CoinMarketCap, зранку 25 серпня вартість Toncoin досягла найнижчої позначки — $5,34, тоді як добою раніше вона становила $6,8.

Відповідно за добу криптовалюта впала майже на 20%.

Станом на 12:15 26 серпня, вартість Toncoin коливається в межах $5,6. Попри це, видання Cointelegraph повідомляє, що відкритий інтерес трейдерів до Toncoin зріс на 32%.

Довідка. Toncoin є криптовалютою, розробленою в рамках проєкту Telegram Open Network (TON), створеного компанією Telegram. Після того, як Телеграм припинив свою участь у проєкті через регуляторні труднощі, розвиток TON продовжила незалежна спільнота розробників. Останнім часом Toncoin стрімко набирає популярності, що дозволило йому увійти до десятки найбільших криптовалют у світі.

Відкритий інтерес (OI) означає загальну кількість активних контрактів на купівлю або продаж криптовалют на біржі в конкретний момент часу. Зростання OI вказує на підвищення впевненості трейдерів у прогнозах ціни.

Передумови

Увечері 24 серпня засновника та генерального директора зашифрованого месенджера Telegram Павла Дурова затримали на злітній смузі аеропорту Ле-Бурже. Туди він прибув на приватному літаку.

Французьке правосуддя вважає, що відсутність модерації та співпраці з правоохоронними органами, а також використання Telegram для номерів “одноразового” користування та криптовалют роблять Павла Дурова співучасником у наркотрафіку, педокримінальних злочинах та шахрайстві.

Парк бронеавтомобілів українського війська поповнився ще одним зразком бронетехніки, створеним за технологією MRAP. В оборонному відомстві кодифікували та допустили до експлуатації у військах бронеавтомобіль Roshel Senator MRAP виробництва  Канади.

Сполучені Штати Америки перекинули на острів Шемія біля узбережжя Аляски кілька підрозділів повітрянодесантних військ та реактивні системи залпового вогню HIMARS, у відповідь на зростання військової активності Росії та КНР довкола регіону.

Президент Володимир Зеленський зреагував на повідомлення про затримання українського боксера Олександра Усика в аеропорту Кракова у вівторок, 17 вересня. Запевнив, що спортсмена вже відпустили.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 вересня. З початку доби відбулося 139 бойових зіткнень, з яких 34 досі тривають.

Ввечері 17 вересня російські війська масовано атакували Запорізьку область. Внаслідок обстрілу загинуло двоє осіб та пʼятеро отримали поранення, повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.