НБУ ввів тимчасові обмеження переказів з картки на картку – подробиці

Джерело: НБУ

Національний банк України з 1 жовтня вводить тимчасові обмеження на перекази коштів з картки на картку для фізичних осіб. Новий ліміт встановлено на рівні 150 тисяч гривень на місяць і діятиме протягом пів року.

Обмеження стосуватиметься лише вихідних переказів по всіх рахунках клієнта, відкритих в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

Цей ліміт не торкнеться рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою НБУ, а також осіб, чиї щомісячні доходи з підтверджених джерел перевищують встановлену суму.

Також ліміт не застосовується до переказів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, і до операцій юридичних осіб. Перекази за реквізитами IBAN залишаться без обмежень.

За даними НБУ, 98% банківських клієнтів щомісяця здійснюють перекази, що не перевищують 150 тисяч гривень, тому ці обмеження не матимуть значного впливу на їх фінансову активність.

Читайте також: Обмеження НБУ на перекази з картки на картку є перекладанням відповідальності зі злочинців на всіх українців

Введення ліміту спрямоване на мінімізацію використання платіжної інфраструктури у протиправній діяльності. Зокрема через рахунки “дропів” – осіб, які за оплату надають реквізити своїх карткових рахунків третім особам для незаконних переказів та “відмивання” коштів.

За пів року дії обмежень планується розробити постійні рішення для боротьби з цією проблемою, що дозволить відмовитися від тимчасових лімітів.

Південь Німеччини “тероризують” середземноморські мурахи, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Компанія Tesla американського мільярдера та винахідника Ілона Маска, віддалено відключила голові Чечні Рамзану Кадирову автомобіль Cybertruck.

Колишнього співробітника ЦРУ (Центральне розвідувальне управління США), який накачував наркотиками й піддавав сексуальному насильству десятки жінок, засудили до 30 років ув’язнення.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.