Програмою «єОселя» можуть скористатися близько 10 тисяч родин до кінця року

Джерело: Українська фінансова житлова компанія.

До кінця 2023 року за програмою “єОселя” власне житло зможуть придбати до 10 тисяч родин. Для укладання додаткових 5-6 тисяч угод вже знайдено фінансування.

“10 тисяч українських родин зможуть придбати власне житло за програмою вже до кінця цього року. Такий показник закладено в фінансовий план “Укрфінжитла”, — йдеться в повідомленні.

Голова правління компанії Євген Мецгер зазначив, що у програмі передбачили фінансовий ресурс для укладання додаткових 5-6 тисяч угод. Вони разом з урядом шукають додаткові джерела фінансування програми.

Протягом червня майже 500 родин отримали пільговий кредит для придбання власного житла. Число стало рекордним показником роботи програми з моменту старту. Загальна сума виданих кредитів минулого місяця — понад 722 млн грн.

Програма “єОселя” запрацювала минулого року. З жовтня 2022 року нею скористалися 1 910 родин на суму понад 2,6 млрд грн.

  • 17 липня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що “глибоко розчарований” тим, що його пропозиції стосовно усунення перешкод для російського експорту харчових продуктів та добрив залишилися “непочутими”, і висловив “жаль” з приводу рішення Москви вийти з “зернової угоди”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.